Početna

        

 

 

 
 
Opći podaci

Povijest Motovuna

Mapa Motovuna

Socijalna skrb

Vizija

Naselja na području Općine Motovun

Kontakti

Pristup informacijama

        

 

 

 
Ustrojstvo

Načelnik

Vijeće

Jedinstveni upravni odjel

Mjesna samouprava

Stalna radna tijela

Komisija

 

 

 

        

 

 

 

 
Kultura

Festivali i manifestacije

Arhitektura

Poznate ličnosti

Tradicija

         

                                                    

 

Dokumenti

Program razvoja

Akti i dokumenti

Obrasci za građane

Javna nabava

Natječaji i oglasi

Sponzorstva i donacije 

Tablica ugovora i radova

Prostorni planovi

Investicije - IPARD mjera 301

 

 

 

      

 

Službeni glasnik

 

Financijske potpore
 
Gospodarstvo

Financijska
 izvješća

Političke 
aktivnosti

 

 

 

 

 

 

Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. ožujka 2020.

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđeno je danas još šest oboljelih osoba novim koronavirusom.
Tri osobe su bliski kontakti već oboljelih osoba iz Rijeke. Dvije osobe, koje su došle iz Austrije i Njemačke hospitalizirane su u Zagrebu, a jedna, koja je došla iz Italije, hospitalizirana je u Sisku.

Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 25 oboljelih osoba.

Dosad je ukupno testirano 483 uzorka i u ovom trenutku je još 39 uzoraka na testiranju.

Pod zdravstveni nadzor do današnjeg dana stavljena je 5900 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom.

U Istarskoj županiji će na prijedlog epidemiološke struke, od sutra biti obustavljena nastava u svim obrazovnim ustanovama, zbog specifične epidemiološke situacije na tom području, odnosno veće fluktuacije osoba koje su bile u Italiji. Održavanje nastave bit će organizirano on-line te u dogovoru s HRT-om emitiranjem obrazovnih sadržaja na 3. programu HRT-a. U ostalim županijama se vrlo pažljivo prati epidemiološka situacija i traže procjene nadležnih epidemiologa te će se u skladu s tim donositi mjerodavne odluke.

Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi. 

Preporučuje se održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

Također, proširen je broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije. To su Kina, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran, Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, UK, Nizozemska i Švedska.

Vozači u prekograničnom prometu koji ulaze u Republiku Hrvatsku, osim vozača u tranzitu, a dolaze iz područja koja su zahvaćena koronavirusom, temeljem rješenja sanitarne inspekcije bit će upućeni u samoizolaciju 14 dana.

U Republici Hrvatskoj u funkciji su karantene u Gradu Zagrebu, Primorsko – goranskoj, Dubrovačko – neretvanskoj, Splitsko – dalmatinskoj i Istarskoj županiji, u kojima je smještena 31 osoba.

Prema trenutnim podacima ECDC-a u svijetu je potvrđenih 126 380 slučaja. Do sada se oporavilo 66 568 osoba.
Italija do danas bilježi 12 462 oboljelih (više za 2313 u odnosu na jučer) i umrlih 827 (više za 196 u odnosu na jučer).
Francuska bilježi 2284 oboljela, Njemačka 1966 i Španjolska 2277. U ostalim zemljama koje su u našem bližem susjedstvu: Austrija 246, Slovenija 57, Mađarska 13, Srbija 18 i BiH 3.

Još jednom apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka.

Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.

Na snazi su i dalje donesene mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa (SARS-CoV-2).

Prevencija je ključna te molimo građane i poslodavce da se pridržavaju svih navedenih smjernica i uputa:

Niz uputa koje se svakodnevno ažuriraju i objavljuju na web stranicama pratite na poveznici:  https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Samo zajedničkim naporima možemo doprinijeti održanju ove relativno mirne epidemiološke situacije koju imamo sada u Hrvatskoj.

Ponavljamo upute za građane:
1. Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine telefonom.
2. Osobe koje su unazad 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, moraju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.
3. Osobe koje su boravile unutar 14 dana u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, imaju obvezu javiti se telefonom svom nadležnom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa.   

Sve informacije vezane uz novi koronavirus pratite na web stranicama i društvenim mrežama:

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je preporuke za putovanje kojima se građane poziva na oprez i detaljnije informiranje prije puta u inozemstvo: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.
Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

banner vertikalni