Početna

        

 

 

 
 
Opći podaci

Povijest Motovuna

Mapa Motovuna

Socijalna skrb

Vizija

Naselja na području Općine Motovun

Kontakti

Pristup informacijama

        

 

 

 
Ustrojstvo

Načelnik

Vijeće

Jedinstveni upravni odjel

Mjesna samouprava

Stalna radna tijela

Komisija

 

 

 

        

 

 

 

 
Kultura

Festivali i manifestacije

Arhitektura

Poznate ličnosti

Tradicija

         

                                                    

 

Dokumenti

Program razvoja

Akti i dokumenti

Obrasci za građane

Javna nabava

Natječaji i oglasi

Sponzorstva i donacije 

Tablica ugovora i radova

Prostorni planovi

Investicije - IPARD mjera 301

 

 

 

      

 

Službeni glasnik

 

Financijske potpore
 
Gospodarstvo

Financijska
 izvješća

Političke 
aktivnosti

 

 

 

 

 

 

Grčka - Općina Paxos

Na 6 švicarskoj internacionalnoj izložbi turizma: „iViaggiatori“, predstavnici Motovuna uspostavili su prijateljske odnose i sa predstavnicima Općine Paxos. Načelnik otoka Paxosa iz Grčke bio je veoma otvoren za suradnju, te se delegacija Općine Motovun dogovorila sa delegacijom Općine Paxos kako će na bilo koji način uspostaviti suradnju i prijateljstvo, a u cilju zajedničke suradnje u rješavanju tekućih problema koji su slični na našim općinama, i mogućnosti suradnje prilikom izrade projekata, osobito onih koji se odnose na mlade i djecu. Slični projekti se u obojim općinama ostvaruju i na području socijalne skrbi, te su došli do zaključka da imaju slične probleme, potrebe i okolnosti po pitanju tematike društvenih djelatnosti, ali i turizma gospodarstva i poljoprivrede, gdje je vrlo razvijeno vinogradarstvo i maslinarstvo. Početna ideja oko zajedničkog prijateljstva krenula je u realizaciju u 2009. godini.

Načelnik Općine Paxos je u siječnju 2009. godine poslao Načelniku Općine Motovun službeni poziv za sudjelovanje Općine Motovun u projektu Cultural village of Europe, kao promatrača iz zemlje nečlanice Europske unije, kojima još službeno nije dopušten ulazak u projekt, ali se Načelnik Općine Paxos dogovorio sa načelnicima ostalih Europskih Općina da prime Načelnika Općine Motovun kao promatrača na sastanku, koji se održao 4. i 5. travnja 2009. godine u Tommerup-u u Danskoj. Načelnik Općine Motovun izrazio je interes za suradnjom i uključenjem u projekt, te se zahvalio, ali nažalost zbog procjene velikog tereta na proračun koji bi prouzročili ovi nepredviđeni troškovi, te drugih obaveza morao je ovaj puta odbiti poziv.

Načelnik Općine Paxos je 1. kolovoza 2009. godine poslao Općini Motovun pismo namjere za ostvarivanje konkretne suradnje u kojem je pozvao motovunsku delegaciju da posjeti Paxos. Načelnik Općine Motovun prihvatio je prijedlog da se sastanu delegacije Općina, te će se konkretne aktivnosti definirati u budućnosti.

- POVEZANOST PUTEM MEĐUNARODNIH PROJEKATA -

Općina Paxos je Općinu Motovun pozvao i da se uključi u projekt Medstone, kao neeuropskog partnera u ovom projektu zaštite kulture i okoliša mediteranskih zemalja. Uključenjem bi se Općini Motovun dodijelio iznos od 26.400,00 Eura, koje bi utrošila u ispunjavanje ciljeva projekta. Načelnik Općine Motovun prihvatio je sudjelovanje u projektu. Planirane aktivnosti i goruće teme projekta su: spoj zaštite kulture i okoliša i njegovanje tradicionalnih tehnika u svrhu zaštite okoliša u cilju rješavanja tekuće problematike prirodnih resursa specifičnih za mediteransko podneblje, te razvoja turizma. Otkriti inovativne načine provođenjem studija i istraživanja na Sveučilištima uključenim u projekt, te zatim provesti pilot istraživanja u uključenim općinama gdje će se dobivene metode primijeniti. Nažalost, projekt Medstone nije odobren na prijavljenom krugu Interreg IV Natječaja.

 

banner vertikalni